راه بند

100


راهبند ستونی یا بولارد

بولارد ( راهبند ستونی )در دنیای امروز با وجود تعداد  بسیارزیادی ماشین در جاده ها و جمعیت زیاد افراد در مکان های عمومی نیاز به کنترل  کردن شلوغی و ترافیک اهمیت بسیاری یافته است. راهبندهای ستونی در حقیقت برای کمک به شما هم در کنترل ازدحام و ترافیک و هم برای کنترل عبور و مرور در موارد امنیتی ساخته شده اند. راه بندهای ستونی از مواد سازنده مختلفی ساخته می شوند مانند بتن، سنگ، استنلس استیل و فولاد تا بتوانند در برابر نیروی بسیار زیاد ناشی از برخورد های شدید مقاوم باشند.راهبندهای ستونی در مکان های نظامی، سفارتخانه ها، ادارات پلیس و مناطقی که احتیاج به سیستم امنیتی قوی دارند مانند بانک ها، هتل ها و پارکینگ ها و همچنین کنترل ترافیک در مسیرهای تردد اتومبیل یا معابر به کار می روند. اگر راه بندهای ستونی به صورت ثابت و غیر متحرک باشند لازم است رفلکتورهای نوری (شب رنگ) بر روی آنها نصب شود تا افراد را متوجه حضور آنها سازند و از صدمات ناشی از برخورد با آنها جلوگیری گردد.راهبندهای ستونی می توانند به فراخور نیاز، بسیار نزدیک به یکدیگر نصب شوند تا کاملاً مسیر مورد نظر را بلوکه و مسدود کنند و یا با فاصله کمی بیشتر از هم نصب گردند تا به عنوان مثال امکان عبور وسایل نقلیه ای مانند موتور وجود داشته باشد.

ویژگی هایی که برای خرید یک راهبند ستونی باید مورد توجه قرار دهید عبارتند از توان منبع تغذیه، ولتاژ، سرعت حرکت و مدت زمان عملکرد (بالا و پایین رفتن ستون ها)، محدوده دمای عملکردی، میزان تردد، ضخامت سیلندر و ابعاد آنها یعنی قطر و ارتفاع ستون ها، جنس ستون ها و میزان مقاومت آنها در برابر برخورد.

مرکز کنترل (کنترل کننده)  راهبندهای ستونی می تواند به انواع سیستم های کنترل ورودی مانند ریموت کنترل، کارت خوان، کنترل اثر انگشت و یا برنامه ریزی عملکرد ساعتی سیستم مجهز گردد. سیستم کنترل ورودی می تواند طوری برنامه ریزی شود که ماشین های خاصی را از طریق وجود فرستنده و گیرنده رادیویی شناسایی کند و راه ورودی را برای آنها باز کند. به علاوه سیستم های امنیتی مانند فتوسل ها، ردیاب های لوپ اندوکسیون و فلاشرها یا چراغ ترافیک قرمز/سبز می توانند به آسانی به سیستم وصل شوند.

بخش محرکه راه بندهای ستونی الکتروهیدرولیک است. سیستم راه بندهای ستونی مجهز به چراغ های LED می باشند که این ویژگی به عنوان هشدار دهنده به کار می رود تا افراد را از عملیات در حال انجام راه بند مطلع سازد. در حالت قطع برق راه بندهای ستونی می توانند به کمک کلید خلاص کن به طور دستی حرکت داده شوند. مدت زمان عملکرد راه بندهای ستونی (بالا و یا پایین رفتن ستون ها) که در شرایط نرمال معمولاً حدود ۳ تا ۵ ثانیه است، در شرایط اورژانسی این مدت زمان می تواند به کمتر از ۱٫۵ ثانیه کاهش یابد. بعضی از سیستم های مرکز کنترل راه بندهای ستونی طوری طراحی شده اند که ستون ها را به صورت جداگانه هدایت می کنند بدین صورت که یک ستون به طور مستقل از بقیه با صدور یک دستور جداگانه عمل کند.

101

راهبند اهرمی

راهبند اهرمییک راه بند اهرمی در حقیقت به صورت یک تیرک افقی است که به یک پایه لولا شده است و حول مفصل می چرخد که جهت مسدود کردن راه عبور و کنترل گذرگاه عبور ماشین ها به کار می رود. معمولاً عملکرد بوم بدین صورت است که نوک آزاد بوم (تیرک افقی) در راستای قوس (کمان) عمودی به سمت بالا حرکت می کند.

راهبند اهرمی جهت کنترل رفت و آمد افراد یا ماشین ها برای ورود و خروج به داخل محوطه خاصی استفاده می شود. به عنوان مثال در مکان های خصوصی با استفاده از راه بندها از ورود افراد متفرقه و ماشین های غیر مجاز برای ورود به داخل محوطه مورد نظر جلوگیری می شود. از جمله کاربردهای راه بند می توان به ورودی پارکینگ ها مانند پارکینگ مراکز خرید، انبار کالا، عوارضی، تقاطع با ریل راه آهن، مکان های تجاری و بازرگانی، آپارتمانها و مجتمع های مسکونی، بیمارستانها، مکان های صنعتی و کارخانه ها، پمپ بنزین ها و مجتمع های اداری و اماکن اختصاصی…. اشاره کرد.